Pekerman: “Colombia anders met James erbij”

Bondscoach José Pekerman had graag meerdere spelers van het kaliber James Rodriguez in zijn team gehad. Zijn oogappel maakt iedere interland het verschil.

James Rodriguez is sinds zijn uitstekende optreden op het EK 2014 in Colombia niet meer weg te denken uit de top van het internationale voetbal. Hij heeft een basisplaats bij Real Madrid en maakt furore in het shirt van de Colombiaanse nationale ploeg.

Pekerman heeft de groei van James van dichtbij meegemaakt. Hij is blij dat de middenvelder zo’n belangrijke rol op zich heeft genomen in zijn ploeg.

“Met James erbij is alles anders. Als hij speelt, dan is Colombia een heel andere ploeg. Er zijn al heel veel positieve dingen over hem gezegd, maar je kunt het niet vaak genoeg doen. Hij steekt in een uitstekende vorm”, zegt Pekerman tegen pers.

“Hij leeft voor de selectie, voor het feit dat hij hier met ons is. Toen hij de eerste twee interlands moest missen vanwege een blessure, zat hij er even helemaal doorheen. Ik ben blij dat ik hem nu terug heb. Hij is een van de beste spelers ter wereld.” (bron: goal.com)