Petro na bezoek Venezuela: “Ecopetrol wordt mogelijk partner van PDVSA”

Na een vier uur durende ontmoeting hebben de presidenten van Colombia en Venezuela toezeggingen gedaan over migratie, klimaat en vredesvraagstukken.

Het was de vijfde bijeenkomst van beide leiders sinds de betrekkingen waren hersteld, waarover Nicolás Maduro een opmerking maakte: “ De opening van de grens is een zegen geweest, er is een enorme toename geweest in handel en toerisme ”, verklaarde hij.

Ook verzekerde president Petro over de bereikte overeenkomsten dat het waarschijnlijk is dat Ecopetrol (staatsoliemaatschappij van Colombia) een partner van PDVSA (staatsoliemaatschappij van Venezuela) zal worden in de exploitatie van gasvelden in Venezuela en olievelden. Daarnaast bevestigden ze een echte integratie op het gebied van energie die historisch zal zijn voor beide landen. De Colombiaanse president verzekerde dat Venezuela volgend jaar een van de drijvende krachten van de Colombiaanse economie zal zijn.

Aan de andere kant bundelen beide presidenten hun krachten om de migratiecrisis te bestrijden en zullen ze de Verenigde Staten een programma voorstellen om de exodus menselijker te maken om een veilige terugkeer te garanderen, en Maduro van zijn kant bekrachtigde zijn volledige steun voor vrede in Colombia. Hij verzekerde dat de regering van @petrogustavo erop rekent dat Venezuela al het mogelijke zal doen zodat het totale vredesproject er eerder vroeger dan later komt.

Tot slot zei de Venezolaanse president dat er binnenkort meer luchtroutes zullen komen tussen de twee landen. We hebben gesproken over de opening van nieuwe vluchten naar nieuwe steden om de twee landen dichter bij elkaar te brengen,” zei hij.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co/