Petro: “Uitvoering vredesakkoord en veiligheid ondertekenaars zijn prioriteiten voor regering”

President Gustavo Petro reageerde op de vragen van de voorzitter van Comunes, Rodrigo Londoño, en herhaalde dat “dit de regering van de vrede is”.

In antwoord op de beweringen van de leiding van de Comunes-partij aan president Petro over de kwestie van de veiligheid van oud-strijders in de gebieden, met name in het ETCR Mariana Páez, in Mesetas Meta, herhaalde president Gustavo Petro zijn toezegging om het leven van de ondertekenaars van het vredesakkoord te garanderen en door te gaan met de uitvoering van wat in Havana is overeengekomen.

“De uitvoering van het vredesakkoord en de veiligheid van de ondertekenaars is een prioriteit voor onze regering. De eerste inzet van het kabinet is de uitvoering van wat is afgesproken, dit is de regering van de vrede”, aldus de president op zijn officiële Twitter-account.

Dezelfde week had de president in het presidentieel paleis Casa de Nariño een ontmoeting met zowel het hoofd van de Communistische Partij, Rodrigo Londoño Timochenko, als met voormalig president en Nobelprijswinnaar Juan Manuel Santos, om de bescherming van de ondertekenaars en mogelijke wijzigingen in het akkoord van 2016 te bespreken.

Ondanks de recente verklaring van Timochenko, waarin hij onthulde dat zij zich als ondertekenaars veiliger voelden tijdens de regering Duque dan in de huidige regering, maar omdat de gewapende groepen volgens hem nu “meer aangemoedigd” zijn, waren de president en de voormalige FARC-commandant het eens over de volledige bereidheid om verder te gaan met de doelstellingen van de zogenaamde Totale Vrede.

Bron :
Foto:caracol.com.co