Politie Medellín krijgt training van Nederlandse fietsagenten

Nederlandse politieagenten geven training aan hun collega’s in Medellín. De tweede grootste stad van Colombia wil experimenteren met fietsende politieagenten.

In totaal 15 agenten van de metropolitaanse politie van Medellín wordt opgeleid door Nederlandse agenten. De stadspolitie leert de beste strategieën en technieken om op de fiets te patrouilleren, acties uit te voeren en zich preventief in te zetten.

De politie in Medellín is de samenwerking met de Nederlandse politie aangegaan vanwege de brede ervaring van hun collega’s uit Nederland. De algemene directie van de politie in Medellín heeft als doel de agent dichter bij de burger te brengen en wil dat deels realiseren door middel van te patrouilleren op de fiets.

Door de inzet van de agent op de fiets hoopt de politie in Medellín dat het een preventieve werking zal hebben. De fiets zorgt er voor dat de politie in drukke gebieden, zoals het centrum van de stad, zich sneller kunnen verplaatsen dan in de auto.

De trainingen vonden zich afgelopen dagen plaats in het hartje van Medellín op het plein van Botero (Botero Plaza). Dit grote plein is een toeristische trekpleister vanwege de vele beelden van kunstenaar Fernando Botero, een ideale plaats om de trainingen in de praktijk uit te voeren.