President Argentinië noemt president Petro communistische moordenaar

De Colombiaanse regering heeft haar ambassadeur in Argentinië, Camilo Romero, teruggeroepen voor overleg, nadat de Argentijnse president Javier Milei president Gustavo Petro heeft uitgemaakt voor een communistische moordenaar die zijn land ten val brengt.

Het Colombiaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken zei in een verklaring dat deze opmerkingen, gemaakt in een interview met journaliste Patricia Janiot, “de diepe banden van vriendschap, begrip en samenwerking die Colombia en Argentinië van oudsher verenigen, negeren en schenden”.

De verklaring voegde eraan toe dat het ministerie “met klem protesteert tegen de respectloze en onverantwoordelijke uitspraken van de president van de Argentijnse Republiek, Javier Milei, tegen president Gustavo Petro”.

De uiterst rechtse Javier Milei van de partij La Libertad werd in november gekozen tot president van Argentinië. Sindsdien zijn de banden tussen de twee leiders verslechterd. Milei heeft herhaaldelijk kwaad gesproken over wereldleiders zoals onder meer de Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva en de in Argentinië geboren paus Franciscus.

“Ze vallen ons aan met het idee dat we communisten zijn, of socialisten, dat de staat alle vormen van productie onder controle wil houden. Natuurlijk hebben degenen die ons aanvallen geen idee wat communisme is, wat socialisme is”, zei Petro op een bijeenkomst van de regering, waarbij hij verwees naar de uitspraken van Milei. Petro zei ook dat zijn regering wil dat “het volk de productie controleert en niet de staat”.

Bron :
Foto:caracol.com.co