President Duque vergelijkt regering van Maduro met Al Qaeda

President Iván Duque vergelijkt het regime van de Venezolaanse president Nicolás Maduro met de terroristische groepering Al-Qaeda. Hij bevestigde dat het regime van Maduro criminele organisaties zoals FARC-dissidenten en leden van de ELN-guerrilla beschermt.

Tijdens een evenement dat plaatsvond in New Jersey (Verenigde Staten), voorafgaand aan zijn deelname aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, waar hij een ontmoeting had met de Colombiaanse gemeenschap, verzekerde Duque dat Maduro de Slobodan Milosevic van Latijns-Amerika is.

Volgens historici was Milosevic van 1989 tot 1997 aan de macht in Servië en van 1997 tot 2000 in Joegoslavië. Hij stierf in 2006 tijdens zijn proces bij het VN-tribunaal in Den Haag.

Jarenlang werd hij beschuldigd van genocide en misdaden tegen de mensheid tijdens het Balkanconflict in de jaren negentig van de vorige eeuw.

“Nicolas Maduro is de Slobodan Milosevic van Latijns-Amerika. Hij is een crimineel tegen de mensheid voor wat hij heeft gedaan met zijn volk, maar ook met wat hij met de terroristische groeperingen heeft gedaan om hen op zijn grondgebied te beschermen. Hij is alleen vergelijkbaar met wat de Taliban deed met Al Qaeda, die was om hen alle steun te bieden, om dit soort misbruik te plegen,” zei Duque.

En hij voegde eraan toe: “Colombia is geen agressorland en zal nooit een agressorland worden, maar Colombia wordt gerespecteerd en wordt gerespecteerd via multilaterale kanalen en daarom hebben we al deze wreedheden door Nicolás Maduro aan de kaak gesteld en zullen we dat blijven doen.

Duque heeft dit weekend bevestigd dat hij de dictatuur van Nicolás Maduro en de mensenrechtenschendingen die in het buurland zouden plaatsvinden aan de kaak zou stellen tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. De vergadering zal plaatsvinden in New York.

“We gaan het hebben over de crisis die de dictatuur in Venezuela doormaakt en, uiteraard, over de schadelijke gevolgen die deze dictatuur heeft gehad, die zich vertaalt in een migratiecrisis die veel Latijns-Amerikaanse landen heeft getroffen, en dat met name Colombia die 1,4 miljoen Venezolaanse broeders en zusters heeft ontvangen”, benadrukte hij.

Bron :
Foto:Presidencia de Colombia