President Gustavo Petro belooft de dieselsubsidies in stand te houden

President Gustavo Petro zei dat zijn regering de dieselsubsidies in het nieuwe jaar zal handhaven en de lokale benzinekosten zal laten fluctueren met de internationale prijzen.

“Er zal geen schade zijn voor vrachtwagenchauffeurs en het openbaar vervoer zolang we de subsidies handhaven,” zei Petro in een eindejaarstoespraak zaterdagavond. “Maar we zullen een beleid promoten om energie te transformeren naar schonere bronnen.”

De regering is erin geslaagd om de inflatie onder controle te houden en de regering zal het Congres een wetsvoorstel sturen dat de manier verandert waarop elektriciteitsprijzen worden berekend, zei hij. “We willen niet nog meer tariefformules die speculatie mogelijk maken en een paar bedrijven toestaan om buitengewone winsten te maken uit de zakken van de bevolking,” zei Petro.

Petro zit een inflatievertraging voor waardoor de centrale bank op 19 december haar eerste renteverlaging sinds 2020 kon doorvoeren. Tegelijkertijd werkt zijn linkse regering aan belangrijke hervormingen om kwetsbare segmenten van de samenleving te helpen. Deze maand keurde het lagerhuis van het Congres de hervorming van de gezondheidszorg van de regering goed, die de rol van de privésector wil beperken en de regering verhoogde ook het minimumloon met 12%.

Bron :
Foto:semana.com