President Gustavo Petro en zijn familie sturen kerstboodschap

Op zondagmiddag 24 december stuurde president Gustavo Petro, vergezeld door zijn kinderen en first lady Veronica Alcocer, een kerstboodschap naar alle Colombianen.

Het staatshoofd begon de emotionele boodschap met de erkenning dat 2023 een “moeilijk” jaar is geweest, met verschillende moeilijkheden, en voegde eraan toe dat verschillende daarvan zijn overwonnen. In die zin stuurde hij een boodschap van hoop, door te zeggen dat 2024 beter zal zijn.

“Colombianen, dit is ongetwijfeld een moeilijk jaar geweest. We hebben economische problemen gehad en we hebben er veel overwonnen. Het is een jaar om te leven als een familie, om te vechten, om te veranderen; we hebben veel dingen veranderd. Dit jaar moet ons helpen om conflicten, huiselijk geweld en geweld in de regio’s van Colombia te overwinnen, zodat we een serieuze basis kunnen leggen om de armoede te overwinnen,” zei de president.

Hij verwees ook naar de oorlog in de Gazastrook en sprak over het belang van vrede: “Er zijn steeds meer oorlogen in de wereld. Bommen vallen op de plaats van de kribbe. We moeten vechten voor vrede, vrede in de wereld, in Colombia, in onze harten, in onze huizen, zodat kinderen kunnen opgroeien en gelukkig kunnen leven.

Tot slot sloot de president zijn boodschap af met de verzekering dat dit jaar verschillende moeilijkheden zijn overwonnen en zei dat “2024 beter zal zijn, een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar”.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co