President Gustavo Petro verwelkomt de Braziliaanse president Lula in Bogotá

Met de militaire ceremonie op het Plaza de Armas van het presendentiëel paleis Casa de Nariño, uitgevoerd door de Presidentiële Garde, begonnen de presidenten van Colombia, Gustavo Petro Urrego, en Brazilië, Luiz Inácio Lula da Silva, om 11.30 uur ’s ochtends aan een bilaterale ontmoeting waarin ze verschillende kwesties van gemeenschappelijk belang zullen bespreken.

Tijdens hun ontmoeting zullen de staatshoofden kwesties bespreken met betrekking tot handel en investeringen, duurzame ontwikkeling en samenwerking in het Amazonegebied, sociale programma’s, mensenrechten en familiale landbouw.

Ze zullen ook kwesties van gemeenschappelijk belang analyseren, zoals de uitvoering van de Verklaring van Belém do Pará van 2023, farmaceutische regelgeving, bio-oceanische corridors, toerisme, erkenning van universitaire diploma’s en interconnectie van elektriciteitsnetten.

Als onderdeel van het officiële bezoek van de Braziliaanse president zullen 300 zakenmensen uit beide landen elkaar ontmoeten op het Braziliaans-Colombia Business Forum, georganiseerd door ApexBrasil en ProColombia.

Tegen het einde van de dag zullen de twee presidenten naar verwachting de opening van de Bogota International Book Fair 2024 bijwonen, met Brazilië als eregast op de editie van dit jaar, die als thema ‘Read Nature’ zal hebben.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co