President Iván Duque roept Venezolaans leger op om Guaido te steunen

President Ivan Duque heeft het Venezolaanse leger opgeroepen om zich te voegen bij de zelfverklaarde interim-president Juan Guaido. Hij deed vandaag via zijn twitteraccount.

“We lanceren een oproep aan de soldaten en het volk van Venezuela om zich aan de goede kant van de geschiedenis te plaatsen en de dictatuur en usurpatie van president Nicolas Maduro te verwerpen”, twitterde de president van Colombia.

Dinsdagochtend verscheen Guaidó in een videoboodschap omringd door zwaarbewapende militairen die zijn kant hebben gekozen. Hij zei dat de ‘laatste fase’ van de afzetting van Maduro was begonnen. ‘Het moment is aangebroken. De toekomst is aan ons.’ Hij riep andere militairen op zich bij hem aan te sluiten en Maduro van de macht te verdrijven.

Het zag er in de loop van de dag echter nog niet naar uit dat de oproep van Guaidó leidt tot een grote militaire opstand tegen de president. Wel kwam het tot heftige botsingen tussen eenheden van de Nationale Garde en aanhangers van Guaidó die de straat op waren gegaan. Daarbij reden gardisten enkele malen met pantserwagens in op betogers die met stenen en molotovcocktails gooiden.

Bron :
Foto:el-nacional