President Petro aanwezig op World Economic Forum in Davos

Het aanpakken van de klimaatcrisis, het bevorderen van de energietransitie en het bereiken van totale vrede zijn de prioriteiten voor de president van Colombia, Gustavo Petro, op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos, waar hij vandaag aanwezig zal zijn.

Volgens het voorzitterschap zal hij bilaterale ontmoetingen hebben met staatshoofden en regeringsleiders, en ontmoetingen met de presidenten van multinationals die in Colombia investeren, zoals Nestlé, Enel, Coca Cola, Microsoft en Yara.

Vandaag zal Petro de zitting “Food Action Partnership: Investing in Greater Resilience” bijwonen, waar de Food Action Partnership Strategy 2023-2025 zal worden gepresenteerd en hij zal spreken naast de president van Tanzania, Samia Suluhu Hassan.

De Colombiaanse president heeft een uitgebreide werkagenda tijdens het Forum, dat tot volgende week vrijdag duurt.

Onder het thema “Samenwerking in een gefragmenteerde wereld” zal het evenement meer dan 2.500 deelnemers bijeenbrengen, waaronder ongeveer 50 staatshoofden en regeringsleiders.

Het 53e Forum van Davos zal worden opgebouwd rond vijf hoofdthema’s: de energie- en voedselcrisis; de economie in een periode van hoge inflatie, lage groei en hoge schulden; de hinderpalen voor de industrie; sociale kwetsbaarheid in de context van een nieuw arbeidsstelsel; en geopolitieke risico’s in het kader van een nieuw multipolair wereldsysteem.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co