President Petro arriveert in Venezuela voor ontmoeting met Maduro

President Gustavo Petro is vandaag aangekomen in Caracas voor een ontmoeting met zijn Venezolaanse ambtgenoot, Nicolás Maduro en om de politieke, diplomatieke en economische banden verder aan te halen na het herstel van de betrekkingen.

Petro kwam aan op de internationale luchthaven Simón Bolívar in Maiquetía, in de deelstaat La Guaira, waar hij werd ontvangen door de Bolivariaanse minister van Buitenlandse Zaken, Yván Gil, samen met de ambassadeur van Nieuw-Granada in de hoofdstad, Milton Rengifo en andere autoriteiten.

De Colombiaanse leider reisde naar de Bolivariaanse Republiek vanuit San Francisco in de Verenigde Staten, waar hij samen met andere leiders deelnam aan de top van de Economische Samenwerking Azië-Stille Oceaan (APEC).

Dit is de vierde ontmoeting tussen de twee leiders na de eerste in november vorig jaar, een paar maanden na het aantreden van het nieuwe staatshoofd.

Sindsdien hebben Caracas en Bogotá verschillende overeenkomsten van wederzijds belang ondertekend op verschillende gebieden, waaronder die met betrekking tot de gemeenschappelijke grens van meer dan 219 kilometer.

Gisteren hebben de Venezolaanse en Colombiaanse ministers van Defensie, respectievelijk Vladimir Padrino en Iván Velázquez, een binationale routekaart voor veiligheid en defensie opgesteld.

De hoofden stelden de richtlijnen vast voor samenwerking en het versterken van wederzijds vertrouwen tussen nationale, regionale en lokale commando’s, tijdens een bijeenkomst in San Antonio del Táchira, in de gelijknamige deelstaat.

Petro zal ook een bezoek brengen aan de XIXe Internationale Boekenbeurs (Filven 2023), die dit jaar als eregast is gewijd aan Colombia, in het hoofdkwartier in de Militaire Cirkel El Laguito.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co