President Petro beveelt een permanente veiligheidsraad in Cauca na meerdere aanslagen

De autoriteiten registreerden nieuwe aanslagen met explosieven en wapens tegen politiebureaus in het zuidwesten van het land.

President Gustavo Petro verwees naar de zorgwekkende situatie in het zuidwesten van het land, waar de lokale autoriteiten in de afgelopen uren twee nieuwe aanvallen op de veiligheidstroepen meldden in de gemeenten Jamundí, Valle del Cauca, en Morales, Cauca.

Via het sociale netwerk ‘X’ gaf de president opdracht om de minister van Defensie en de leiding van de veiligheidstroepen te verplaatsen om de complexe veiligheidssituatie aan te pakken en kondigde tegelijkertijd een Permanente Veiligheidsraad aan om maatregelen te nemen.

Het staatshoofd verzekerde ook dat de situatie in Cauca onacceptabel is: “We zullen niet tolereren dat de bevolking geterroriseerd blijft worden door terroristische aanslagen”.

Volgens informatie van de autoriteiten zijn ten minste zes mensen gewond geraakt bij de bomaanslag op een motor in Jamundí, terwijl twee politieagenten werden gedood en nog eens drie gewond raakten bij de bestorming van het politiebureau van Morales door vermeende dissidenten van de FARC.

Bron :
Foto:caracol.com.co