President Petro: ‘De in San Vicente del Caguán ontvoerde politieagenten zijn vrijgelaten’

President Gustavo Petro heeft aangekondigd dat de ontvoerde politieagenten en ambtenaren van oliemaatschappij Emeral Energy in San Vicente del Caguán zijn vrijgelaten na de inspanningen van de ministeries van Defensie en Binnenlandse Zaken.

Het nieuws komt na de eis van de regering voor de onmiddellijke vrijlating van de agenten en de ambtenaren, om te gaan praten met de gemeenschappen van Los Pozos.

“Dankzij de inspanningen van de minister van Defensie en Binnenlandse Zaken zijn alle leden van de politie en ambtenaren van de oliemaatschappij die werden vastgehouden in San Vicente del Caguán, Caquetá, vrijgelaten”, aldus Petro op zijn Twitter-account.

“Het is een gebaar dat zou moeten leiden tot een heroverweging van veel kwesties rond de behandeling van het sociale conflict in Colombia,” zei Petro, met details over de vrijlating.

Hij voegde eraan toe dat zijn regering openstaat voor een dialoog: “Een regering die hen toebehoort en in die mate dat de gewelddadige acties de mogelijkheid van een populaire, progressieve regering praktisch tenietdoen, zo niet de wegen naar vrede”.

Hij kondigde echter aan dat hij de procureur-generaal heeft gevraagd een onderzoek in te stellen om vast te stellen wat heeft geleid tot de ontvoering van de politieagenten en de daar aanwezige werknemers van de oliemaatschappij, en de moord op een soldaat in uniform te midden van de botsingen.

Bron :
Foto:rcnradio.com