President Petro heeft opnieuw gewaarschuwd voor aanvallen op zijn regering

De Colombiaanse president Gustavo Petro waarschuwde dinsdag opnieuw voor uitingen van haat door rechtse sectoren tegen de verdedigers van zijn regering, en voor aanvallen gepleegd door ultraradicale mensen.

In een bericht op zijn sociale netwerk X schreef het staatshoofd dat dertien journalisten landelijk zijn aangevallen tijdens marsen tegen de aanhangers van Uribe, en waarschuwde hij voor de doodskreten en bedreigingen tegen degenen die de agressors in het voordeel van Petro beschouwen.

Hij wees erop dat de reactie op de gebaren van zijn kabinet om deze mensen uit te nodigen om in vrede te werken en de hervormingen te bespreken, is om het debat in het Congres permanent te doorbreken en zijn volk ook te vullen met haat, leugens en nepnieuws om te beginnen met het opbouwen van de staatsgreep.

Hij was van mening dat ze, om hem keer op keer te beschuldigen, feiten verzonnen. Het doel is duidelijk: ze zoeken naar een excuus om de president van de republiek omver te werpen, omdat hij de arbeiders, de boeren, de inheemse bevolking, de verwaarloosde regio’s en de arme wijken verdedigt.

Petro voegde eraan toe dat de tegenstanders het niet leuk vinden dat hij niet naar de clubs van de machtigen gaat om de schatkist voor kruimels te verkopen.

Ik zal hier pas in augustus 2026 aanwezig zijn, maar het mandaat van de bevolking zorgt ervoor dat ik geen dag korter blijf. De geschiedenis zal later oordelen’, verzekerde hij.

Bron :
Foto: Presidencia de la República