President Petro ontmoet Maduro voor de vijfde keer

De ontmoeting is gepland voor maandag 20 maart in Caracas, Venezuela.

De presidenten Gustavo Petro en Nicolás Maduro zullen elkaar aanstaande maandag, 20 maart, in Caracas opnieuw ontmoeten om nieuwe kwesties te bespreken in de bilaterale relatie die tot dusver draaide om de commerciële reactivering van de grens en de steun van de Venezolaanse president voor het vredesproces met het ELN.

Dit is de vijfde ontmoeting tussen de twee presidenten sinds het herstel van de betrekkingen met Petro. Tot dusver hebben zij elkaar tweemaal ontmoet in het paleis Miraflores in Caracas, eenmaal aan de grens tussen beide landen en een andere ontmoeting achter gesloten deuren voorafgaand aan een evenement over het Amazonegebied in het kader van COP27 in Egypte.

De laatste van deze ontmoetingen vond plaats op de grens tussen Colombia en Venezuela, begin februari 2022, waarbij zij een overeenkomst ondertekenden die tot doel heeft de integratie te bevorderen om de ontwikkeling te consolideren door middel van overeenkomsten “op het gebied van toegang tot markten en oorsprong voor goederen”.

Op de Tienditas-brug, de grens tussen de twee landen, verwees Petro naar het integratieproces tussen de broederlanden, waarbij hij verzekerde dat “het nooit opgeschort had mogen worden”.

“We hebben een handelsovereenkomst getekend, omdat we deze bruggen moeten vullen met handel en barrières moeten wegnemen. We hebben deze bruggen mogelijk gemaakt, bijvoorbeeld deze die geen licht had en nooit was gebruikt,” zei het Colombiaanse staatshoofd.

Ook bevestigde Petro dat er nog veel moet gebeuren om de economie in het gebied weer op gang te brengen en ervoor te zorgen dat mensen “zonder angst” handel kunnen drijven.

“We hebben ook douane- en administratieve overeenkomsten gesloten. De overeenkomst die we zojuist hebben ondertekend heeft nog veel voeten in de aarde, want het gaat er niet alleen om de bruggen te vullen met handel, maar ook met mensen, zodat mensen zonder angst handel kunnen drijven,” voegde de president eraan toe.

Bron :
Foto:Andrea Puentes/Presidencia