Quintana definitief niet van de partij in Giro

Nairo Quintana zal komend seizoen definitief niet zijn titel verdedigen in de Ronde van Italië. De 24-jarige Colombiaan neemt deel aan de Tour de France en Vuelta a España. Dat maakte de ploegleiding van Quintana’s equipe Movistar vrijdag bekend.

Ook Alejandro Valverde (34), teamgenoot van Quintana, rijdt de Tour en Vuelta en doet, zoals in zijn geval gebruikelijk, niet mee aan de Giro.

Quintana liet de Ronde van Frankrijk dit seizoen schieten omdat Movistar hem verzocht de Giro te rijden. Als gevolg van het ontbreken van de Colombiaan in de Tour was Valverde in die ronde de enige kopman van de Spaanse ploeg.

Door een matige week moest Valverde met een vierde plek in het klassement genoegen nemen. Vervolgens werd hij derde in de Vuelta, een koers die Quintana door een valpartij moest verlaten.

In 2013 eindigde Quintana al eens als tweede in de Tour, achter Froome. De Colombiaan won dat jaar ook het berg- en jongerenklassement.

Movistar is van plan om Beñat Intxausti, Jesus Herrada of Ion Izaguirre aan te wijzen als kopman in de Giro.

Quintana en Valverde zijn niet de eerste grote namen die schitteren door afwezigheid in de Ronde van Italië.

Vincenzo Nibali, de Girowinnaar van 2013, neemt zeer waarschijnlijk ook niet deel aan de eerste grote ronde van het jaar en Chris Froome liet onlangs doorschemeren te starten in de Tour en Vuelta.

Alberto Contador gaat wel van start in de Giro. De 31-jarige Spanjaard gaat voor de dubbel Giro-Tour.