Quintana: Froome is te kloppen

Hij werd al twee keer tweede na zijn Britse rivaal, maar op de hoofdvogel in dé wielerwedstrijd van het jaar wacht Nairo Quintana nog altijd. De 25-jarige Colombiaan van Movistar is er echter rotsvast van overtuigd dat hij in de Tour 2016 een kans maakt om Chris Froome te kloppen, dat vertelde de ‘Witte Adelaar’ vanop trainingskamp aan Cyclingnews.

1 minuut en 12 seconden was het uiteindelijke verschil tussen beide tenoren in een beklijvende ‘La Grande Boucle’ die in de slotweek helemaal op dreef kwam na tekenen van zwakte bij gele man Froome. Ter vergelijking: in 2013 en bij het eerste duel van de kopman van Sky en zijn Colombiaanse uitdager Quintana was het verschil in kwaliteit een stuk groter met een kloof van ruim vier minuten.

Progressie
In 2016 moet de gevleugelde klimmer van Movistar dus in staat zijn om op en over ‘Froomey’ te springen. Het heilige geloof is alvast aanwezig: “Iedereen valt te kloppen en niemand is onsterfelijk. Chris is een extreem getalenteerd renner. Hij heeft grote koersen gewonnen, maar ik heb al getoond dat ik elk jaar progressie maak. Dat betekent dat ik hem wel degelijk kan kloppen.”

Superieur
Quintana erkent evenwel dat Froome bijvoorbeeld op La Pierre Saint-Martin niet te stuiten was. “Al was ik toen ook in prima conditie, de data van die dag bewijzen dat zelfs. Als ik om mij heen keek, zag ik heel wat rivalen die volledig door het ijs zakten. Chris had toen een geweldige dag en was superieur, maar er waren ritten waar ik dan weer terug wist te vechten en tijd kon pakken.” (bron:demorgen.be)