Quintana krijgt droom-Tour

Bij Movistar ging de vlag uit na het zien van het routeschema van de komende Tour de France. Weinig tijdritkilometers en veel aankomsten bergop maken de editie van 2015 een droom-Tour voor de ploeg van Nairo Quintana.

De Colombiaan is in een klap topfavoriet voor de eindzege geworden. “Op papier lijkt het parcours me erg goed te liggen. Weinig tijdritkilometers, veel bergen.”

Alleen de kasseien die het peloton tegenkomt in de vierde etappe maken Quintana bij voorbaat al wat onrustig. “Het enige wat me verontrust zijn de kasseien … Daar zal je de Tour niet winnen, maar je kan hem daar wel verliezen.”

Quintana werd in 2013 tweede in de Tour en won dit jaar de Giro d’Italia (een ronde die ook werd gedomineerd door bergetappes). “Mijn plannen voor volgend jaar zijn nog niet helemaal rond, maar ga er maar vanuit dat ik zal trainen om 100% te zijn en voor de eindzege ga.”

“Nairo op het lijf geschreven”
Zijn ploegmaat Alejando Valverde was eveneens blij verrast met het etappeschema: “Het is een schitterende Tour voor mij en voor Nairo. Zo weinig tijdritkilometers; slechts veertien kilometer individueel op dag een en dan nog de ploegentijdrit, met slechts 28 kilometer.”

“Die acht aankomsten bergop maken dit waarschijnlijk de zwaarste Tour van de laatste jaren. Ik ben verbaasd over de weinige tijdritkilometers, maar ook over de kortere bergetappes. Het doet me denken aan de Vuelta.

De Spanjaard zal zonder problemen Quintana als superknecht bijstaan. “Ik heb het al vaker gezegd; ik ken mijn plaats en helemaal nu deze Tour Nairo zo op het lijf is geschreven. Als ik de Tour rijd, denk ik dat we een goed duo vormen.”