Radiojournaliste in koelen bloede vermoord

Een Colombiaanse journaliste is in koelen bloede neergeschoten vlakbij het radiostation waar ze werkte in de stad Pitalito. Een beveiligingscamera maakte de huiveringwekkende beelden.

Flor Alba Nunez Vargas werd gevolgd door een man met een helm. Op het moment dat ze de deur van de redactie openmaakte, werd er meedogenloos een kogel door haar hoofd gejaagd. Na de moord wandelde de man weg alsof er niets was gebeurd.

De 25-jarige journaliste voerde campagne tegen drugs en corruptie. De vrouw presenteerde het populaire radioprogramma ‘La Preferida Stereo’. Recent ontving ze doodsbedreigingen.

Door collega’s werd Vargas omschreven als een gepassioneerde journaliste. “We hopen dat dit niet de zoveelste zaak wordt waarbij de daders onbestraft blijven”, luidde het.

De Colombiaanse regering heeft een beloning in het vooruitzicht gesteld voor tips die tot een arrestatie kunnen leiden. Volgens de politie is dit het werk van een huurmoordenaar. “We zitten op het spoor van de dader maar wat het motief betreft, blijft het vooralsnog gissen.”

642x999_8000918