Rechter beveelt Colombiaanse regering om negatieve PCR-test te eisen voor reizigers die naar Colombia reizen

Een rechter heeft de Colombiaanse regering bevolen om opnieuw een PCR-test te eisen voor reizigers die uit het buitenland komen.

Begin november heeft de Colombiaanse regering te midden van de coronapandemie een controversieel besluit genomen door reizigers niet meer te verplichten om een negatieve coronatest te tonen bij aankomst in het land. Het ministerie van Volksgezondheid concludeerde dat PCR-tests niet nodig waren om als reiziger Colombia binnen te komen.

Door het besluit ontstond er een grote controverse. Velen vonden het een gevaarlijk besluit, omdat de burgers niet werden beschermd tegen de komst van meer besmettingsgevaar door het coronavirus. Onder degenen die het volledig oneens waren met de afschaffing van deze vereiste, was advocaat Alberto Elías González Mebarak die een rechtszaak had aangespannen tegen het ministerie van Volksgezondheid.

De rechter drong er ook op aan dat zelfs naast de negatieve test, een quarantaine van 14 dagen moet worden nageleefd op de door elke reiziger vooraf geplande woonplaats of accommodatie.

De beslissing kan echter worden aangevochten door de regering, die er nog geen uitspraak over heeft gedaan. Het valt dus nog te bezien wanneer deze maatregel weer zal worden toegepast.

Bron :
Foto:caracol.com.co