Regering Colombia verkoopt elektriciteitsbedrijf Isagen

De Colombiaanse regering heeft woensdag een van de belangrijkste elektriciteitsbedrijven van het land verkocht aan de Canadese firma Brookfield. Door de verkoop van bijna 60% van de aandelen van het overheidsbedrijf is dit de grootste privatisering van het land in bijna een decennium.

Het elektriciteitsbedrijf Isagen is voor 1,99 miljard dollar aan Brookfield Asset Management Inc verkocht en heeft nu 57,6 % aan aandelen van het bedrijf in handen, vertelde Minister van Financiën Mauricio Cardenas afgelopen woensdag.

Na het afblazen van de verkoop van vorig jaar ging het bedrijf in het nieuwe jaar voor de tweede maal de markt op en trok het twee bieders aan, waarvan het Chileense Colbun zich terugtrok en Brookfield overbleef.

Isagen is het derde grootste elektriciteitsbedrijf in Colombia en voorziet 16% van de jaarlijkse energiebehoefte van het land. Het bedrijf heeft vijf waterkrachtcentrales en een geothermische energiecentrale die 3,032 megawatt (MW) leveren.

Het Colombiaanse wegennetwerk is een zwakke schakel in de transportinfrastructuur van het land en belemmert de economische ontwikkelingen. President Juan Manuel Santos zei dat de inkomsten van de verkoop gebruikt wordt om te investeren in de wegeninfrastructuur.