Regering houdt vredesbesprekingen met criminele bendes in Medellín

De nationale regering begint volgende week via het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Vrede vredesbesprekingen met criminele bendes in Medellín om 12.000 mensen te demobiliseren en voor het gerecht te brengen. Met de start van deze vredesbesprekingen wordt gestreefd naar een sociaal-juridisch proces.

Tot de deelnemers aan deze tafel behoren de commissaris voor Vrede Danilo Rueda (foto), de senator van het Historisch Pact Isabel Zuleta, de voormalige commissaris voor de Waarheid Lucía González en Jorge Martínez, voormalig secretaris van de regering van Antioquia, en andere regeringsvertegenwoordigers.

Om zover te komen zijn maandenlang besloten vergaderingen gehouden met afgevaardigden van de belangrijkste gewapende groeperingen in Bello, Itagüí, Medellín en Envigado.

Tijdens de bijeenkomsten en vergaderingen met de criminele bendes heeft meer dan 90% van de bendes die momenteel in Medellín en omgeving om de territoriale controle vechten, zich aangesloten bij het initiatief voor stedelijke vrede.

Dit stedelijke vredesproces in Antioquia krijgt navolging in andere delen van het land, zoals Buenaventura.

De regering heeft gezegd dat alle criminele bendes waarmee zij zal proberen te praten een legale behandeling zullen krijgen zonder enige politieke status, die alleen gewapende groepen krijgen.

Bron :
Foto:caracol.com.co