Rigoberto Uran (35) stelt pensioen uit en tekent nieuw contract bij EF Education-EasyPost

Wielerploeg EF Education-EasyPost maakte vrijdag bekend dat Rigoberto Urán heeft besloten zijn pensioen uit te stellen en zijn contract heeft verlengd tot het einde van het seizoen 2023 . Op 35-jarige leeftijd zal de Colombiaan deel blijven uitmaken van het peloton en concurreren met de beste wielrenners ter wereld, maar ook co-leider zijn van de ploeg samen met de Ecuadoraan Richard Carapaz.

“EF Education-EasyPost is verheugd aan te kondigen dat de Colombiaanse veteraan heeft besloten zijn pensioen uit te stellen en door te gaan met wielrennen met het team. Voor Rigo was de beslissing eenvoudig “, begon het team in de verklaring.

De 35-jarige Urán wilde aanvankelijk na dit seizoen stoppen, maar gaat bij nader inzien toch nog een paar jaar door. “Ik heb besloten om door te gaan met concurreren omdat ik het leuk vind. Ik heb veel passie voor wat ik doe. Mijn leven is op de fiets.”

De Colombiaan was al eens runner-up in de Tour de France (2017) en deed dat ook twee keer in de Giro d’Italia (2013 en 2014). Hij won ook al twee Giro-etappes en een Tour-etappe, in de voorbije Vuelta was hij ook goed voor een ritzege. Op de Olympische Spelen van 2012 pakte hij ook zilver in de wegrit na een veelbesproken sprint tegen Aleksandr Vinokourov.

Bron :
Foto:eltiempo.com