Rigoberto Urán ondergaat operatie van 7 uur

Rigoberto Urán, die flinke breuken en verwondingen opliep na een valpartij in de Vuelta a España, heeft een zeven uur durende operatie achter de rug. De Colombiaan werd behandeld aan de breuken en verwondingen die hij ruim anderhalve week geleden opliep in de etappe naar Ares del Maestrat.

De kopman van Education First was in de zesde etappe betrokken bij een massale valpartij. Door de breuken en verwondingen moest de wielrenner de strijd staken. Op dat moment stond Urán zesde in het algemeen klassement.

Door de val brak hij niet alleen een sleutelbeen en schouderblad, maar ook enkele ribben die weer voor schade aan zijn longen zorgden.

“Na 7 uur opereren, vertelde de dokter aan mijn familie dat de puzzel compleet was”, schreef Urán op Instagram bij een foto vanuit het ziekenhuisbed. “Het gaat goed met me. Met mijn sleutelbeen, schouderblad, ribben, halswervel en long gaat het al beter. Nu moet ik geduld hebben en langzaam herstellen. Dit was een moeilijk seizoen 2019. Iedereen bedankt voor het meeleven, want volgens de dokter heb ik geluk dat ik er nog ben.”

Bron :
Foto:cyclingtips