Ruim 200.000 inwoners in Nariño zonder elektriciteit door aanslag op elektriciteitsmast

 

In het zuidwesten van Colombia dicht bij de grens met Ecuador zitten ongeveer 200.000 inwoners zonder elektriciteit door een aanslag op een elektriciteitsmast.

De aanslag vond woensdag plaats om 20.30 uur in de gemeente Guayacana, departement Nariño. Ten minste 2.000 gezinnen in Tumaco, Ricaurte, Barbacoas, Magüi en Roberto Payan hebben hierdoor geen elektriciteit.

Het ministerie van Defensie heeft aangekondigd dat de veiligheidstroepen reeds het gebied veilig hebben gesteld voor reparatiewerkzaamheden door het energiebedrijf Centrales Eléctricas de Nariño (Cecenar).

Gouverneur van het departement Nariño, Camilo Romero, zegt dat het al om het vierde gelijkaardige incident gaat in minder dan twee maanden tijd. Volgens het Colombiaanse leger is een groep FARC-dissidenten genaamd Oliver Sinisterra Front verantwoordelijk voor de aanslag. Deze groep, onder leiding van Guacho, is ook verantwoordelijk voor de moord op drie mensen van een Ecuadoraans mediateam en de ontvoering van een Ecuadoraans stel.