‘Shakira moet Culturele Hoofdstad 2018 Leeuwarden openen’

De Statenfractie Friese Koers wil dat de wereldberoemde Colombiaanse megazangeres  Shakira de CH2018 Leeuwarden officeel opent met een legendarisch en gratis toegankelijk concert te Leeuwarden.

Leeuwarden is uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad 2018 (CH2018) en dat wil de Statenfractie Friese Koers groots vieren. Friese Koers wil dat de wereldberoemde Colombiaanse megazangeres  Shakira de CH2018 Leeuwarden officeel opent met een legendarisch en gratis toegankelijk concert te Leeuwarden.

Fractievoorzitter Jelle Hiemstra: ”Daarnaast wil Friese Koers ook dat de wereldbekende zangeres Shakira de titelsong maakt voor CH2018 Leeuwarden met een daarbij horende videoclip. Deze dienen gesponsoort te worden door de  provincie Fryslân.

Je kunt het Oeral Festival Terschelling, de Sneekweek of het Fries Straatfestival te Leeuwarden fantastisch verwerken in deze videoclip welke ongetwijfeld over de gehele wereld uitgezonden gaat worden.

Shakira is zeer betrokken met de Cultuursector. Dit blijkt wel uit haar grote interesse voor de werken van de Spaanse architect Antoni Gaudi.

De wereldberoemde 37 jarige Colombiaanse zangeres weet vele doelgroepen in de wereld te bereiken. Door haar inzet zal het aantal toeristen de weg naar CH2018 Leeuwarden, en dus Fryslân, razendsnel weten te vinden. Shakira is ook goodwill ambassadeur voor Unicef en zorgde in 2010 ook voor de officiële WK voetbal song te Zuid Afrika. Het is niet meer dan logisch dat de provincie een extra financiële bijdrage levert aan CH2018 Leeuwarden.

Het is zeker dat de wereldberoemde zangeres Shakira met de titelsong en het concert de  provincie Fryslân en in bijzonder de CH2018 Leeuwarden, op de wereldkaart zet”, aldus fractievoorzitter Jelle Hiemstra.

Deze week ontving Jelle Hiemstra tot zijn verrassing een briefje van de Colombiaanse ambassade in Den Haag, die van zijn suggestie heeft gehoord.

Ambassadeur Eduardo Pizarro Leongómez is benieuwd hoever het plan met de wereldster uit zijn land is gevorderd. Indien nodig, dan staat de ambassade tot Hiemstra’s beschikking.