Shakira wint Grammy voor haar album El Dorado

Shakira heeft een Grammy gewonnen in de categorie Best Latin Pop Album. Ze kreeg deze voor haar album El Dorado. Bruno Mars was met zes Grammy’s de grote winnaar van Grammy Awards, de Amerikaanse muziekprijzen die gisteren werden gehouden in Madison Square Garden in New York.

De Colombiaanse superster was dit jaar niet aanwezig bij de Grammy Awards. Toch werd ze door de organisatie in het zonnetje gezet. In een tweet berichtte Grammy Awards dat zij de eerste vrouw is die twee keer een Grammy heeft gewonnen in de categorie Best Latin Pop Album. Zij won 17 jaar eerder deze Grammy met haar album Shakira – MTV unplugged.

Shakira bedankte al haar fans via Instagram door middel van twee videoberichten, één in het Spaans en één in het Engels.

“Wow, ik hoorde net dat we het Beste Latijnse Popalbum van het jaar hebben gewonnen, en dat is ongelooflijk. Hartelijk dank voor uw steun met dit album en voor mijn hele carrière”, zegt Shakira trots. “Ik hou zoveel van je”.

Shakira droeg in het videobericht een trui waarop het bekende ’tong’ logo van The Rolling Stones te zien was, waarmee ze verwees naar de Grammy die de legendarische rockband won.

Afgelopen vrijdag bracht de superster nog de zwoele muziekvideo uit voor haar liedje “Trap” samen met haar landgenoot Maluma.

Gracias por este Grammy! / Thank you for this Grammy! Shak

Een bericht gedeeld door Shakira (@shakira) op