Slechte start voor Colombia in Copa América

Colombia speelde zondag zijn eerste wedstrijd tijdens de Copa América in Chili. Het Colombiaanse elftal speelde een moeizame wedstrijd tegen Venezuela. De spitsen Carlos Bacca en Radamel Falcao waren in de eerste helft moeizaam te bereiken doordat de Venezolanen veel druk legden op de helft van de Colombianen. Beide ploegen lieten niet veel tempo zien alsof ze op hun kansen zaten te wachten

In de tweede helft kwam er steeds meer tempo in het spel. In de 60e minuut scoorde Rondón voor Venezuela vanuit een assist van Guerra. Pekerman, de bondscoach van Colombia, wisselden Cardona in voor Sánchez, Gutiérrez voor Bacca en Martínez voor Armero om zo meer dynamiek in het team te krijgen.

Gutiérrez kreeg na zijn invalbeurt meteen al een mooie kans maar wist niet tussen de twee palen te raken. De laatste 20 minuten speelde Colombia actiever en waren ze steeds meer in balbezit. Kansen lagen er ook zoals een afstandsschot van James Rodríguez die geblokt werd door de keeper van Venezuela. In de 84e minuut kreeg Cuadrado een kans, maar kreeg de bal niet goed aangespeeld.

Er werden in de laatste minuten genoeg kansen gecreëerd door Colombia. Doordat Pekerman veel aanvallers had ingezet moesten de Venezolanen wel op hun eigen veld blijven. Helaas hadden de Colombianen niet genoeg tijd om de gelijkmaker te maken en bleef het 0-1 voor Venezuela.

Colombia speelt in poule C samen met Venezuela, Brazilië en Peru. De volgende wedstrijd is in de nacht van woensdag op  donderdag 17 juni om  01:50 uur tegen Brazilië.