Sofía Vergara als ‘Cocaine Godmother’ in nieuwe netflix-serie ‘Griselda’

Donderdag is op Netflix de fictieve dramatisering te zien die is gebaseerd op ware gebeurtenissen en laat zien hoe Griselda Blanco in Medellín begon en als ‘de Madrina’ een drugsimperium in Miami opbouwde.

De vaak in komische rollen (denk aan Modern Family) gecaste Sofía Vergara laat haar serieuze kant zien als ‘queenpin’ Griselda Blanco in de nieuwe Netflix-serie Griselda. Het door feiten geïnspireerde drama draait om het leven van de Colombiaanse Griselda Blanco (Vergara), die een van de meest winstgevende kartels uit de geschiedenis oprichtte. Met een dodelijke combinatie van wreedheid en charme wist ze in het Miami van de jaren 70 en 80 haar zakelijke belangen te combineren met haar familiebelangen en kwam ze bekend te staan als de ‘Cocaine Godmother’.

Sofía Vergara onderging voor deze serie een indrukwekkende transformatie tot een badass Colombiaanse drugsbazin. De biopic ‘Griselda’ vertelt het leven van Griselda Blanco, een Colombiaanse zakenvrouw die er met haar innemende charme én intelligentie in slaagde één van de meest winstmakende drugskartels ooit te runnen.

De Netflix-serie, van het team dat eerder het succesvolle Narcos maakte, belicht Griselda’s dodelijke combinatie van onverwachte wreedheid en charme. Ze kon namelijk moeiteloos schakelen tussen zakelijke belangen en familiezaken.

Bijrollen zijn er voor Alberto Guerra, Christian Tappan, Martín Rodríguez, Juliana Aidén Martinez, Vanessa Ferlito en Carolina Giraldo (ook bekend als Karol G). De miniserie is afkomstig van de makers van Narcos en Narcos: Mexico en bestaat uit zes afleveringen met elk een speelduur van zestig minuten.

Griselda bestaat uit zes afleveringen van elke een uur en is vanaf morgen 25 januari te zien op Netflix. Om 09:00 uur ’s ochtends verschijnen alle afleveringen online.

Bron :
Foto:Netflix