Sofía Vergara begint haar eigen koffiemerk

Sofía Vergara is zelf met een eigen koffiemerk begonnen. De Colombiaanse actrice vertelde aan het Amerikaanse tijdschrift People dat haar nieuwe koffiemerk ¡Dios Mío! Coffee heet.

De naam van de lijn, vertaald “mijn god”, is geïnspireerd op de populaire Latijnse uitdrukking die, volgens Vergara, ‘Latino’s gebruiken wanneer ze de perfecte smaak ontdekken’.

Het idee hier achter, vertelt de ster aan PEOPLE, kwam voort uit haar persoonlijke behoefte om kwaliteitskoffie te drinken in Los Angeles, waar ze al lange tijd ervaring heeft met de traditie en consumptie ervan. Ze werkte nauw samen met de Nationale Federatie van Colombiaanse Koffietelers om ervoor te zorgen dat de producten werden gemaakt met authentieke Colombiaanse bonen.

Sofia, als groot koffiekenner, heeft drie verschillende brandingen ontwikkeld die zijn gemelangeerd door een groep vrouwelijke koffietelers aan wie ze met deze lijn ook een eerbetoon brengt, evenals aan haar eigen herkomst. Het zet de vrouwelijke koffietelers van Colombia in de schijnwerpers, die onvermoeibaar en nauwgezet werken aan wat ze doen,” erkent ze.

Vergara’s collectie bestaat uit drie soorten koffiemelanges die elk bedoeld zijn om verschillende ‘kwaliteiten en kenmerken van Colombiaanse vrouwen’ te eren.

Aan de ene kant is er ‘Dulzura’, de lichte branding die zijn inspiratie haalt uit de omhelzing van een grootmoeder om een zacht, fruitig kopje te maken met een vleugje zuur; terwijl de medium branding ‘Balance’ heet en smaaktonen van noten, witte chocolade en bruine suiker bevat. Deze is geïnspireerd op vrouwen die ‘werk, gezin en passie voor koffie in balans houden’.

Het assortiment wordt gecompleteerd door de ‘Strength’ koffie: de donkerste branding die met zijn cacao en rokerige smaak een eerbetoon is aan de krachtige ‘Colombiaanse vrouwen van de koffieteelt’. Net als de andere brandingen is deze koffie nu verkrijgbaar in hele bonen, gemalen bonen, K-Cups en Nespresso capsules op de Díos Mío! Coffee website.

Bron :
Foto:diosmiocoffee.com