Staatsluchtvaartmaatschappij Satena plant 80 miljoen dollar investering om vloot uit te breiden

De Colombiaanse staatsluchtvaartmaatschappij Satena zal 80 miljoen dollar investeren om haar vloot uit te breiden en te moderniseren, met plannen om korte- en middellangeafstandsvliegtuigen aan te schaffen die kunnen landen op kleinere luchthavens die niet toegankelijk zijn voor grotere vliegtuigen, aldus de baas van de luchtvaartmaatschappij.

Satena is van plan om acht nieuwe tweemotorige vliegtuigen aan te schaffen die 19 passagiers kunnen vervoeren, zei generaal Oscar Zuluaga, de hoge luchtmachtfunctionaris die de luchtvaartmaatschappij leidt.

“De kapitalisatie wordt geschat op 80 miljoen dollar,” zei Zuluaga woensdagmiddag aan de pers, eraan toevoegend dat de aankopen “ons een grotere mobiliteit zullen geven, groei zullen genereren en bovenal hoop zullen brengen in de meest afgelegen regio’s.”

Satena leed vorig jaar een verlies van 2 miljard pesos ($506.000), zei Zuluaga, en voegde eraan toe dat de luchtvaartmaatschappij hoopt op korte termijn de kosten te kunnen dekken, ondanks de problemen in de luchtvaartsector.

De luchtvaartmaatschappij, die in maart begon met een internationale route naar de Venezolaanse hoofdstad Caracas vanuit Bogota in Colombia, wil het aantal passagiers in 2023 met ongeveer 200.000 laten groeien tot 1,2 miljoen ten opzichte van vorig jaar.

Satena is ook op zoek naar vliegtuigen met 48 stoelen om te blijven uitbreiden naar nieuwe routes en markten om de duurzaamheid van het bedrijf te garanderen, aldus de generaal.

Meer internationale routes zouden Satena zelfs naar steden in buurlanden als Brazilië, Peru en Ecuador kunnen brengen, voegde Zuluaga eraan toe.

Bron :
Foto:noticiasrcn.com