Sterke aardbeving van 5,2 in departement Santander

Een aardbeving met een kracht van 5,2 op de schaal van Richter werd op woensdag 15 februari om 8.04 uur in het grootste deel van Colombia gevoeld.

De beving werd gevoeld in steden als Bogotá, Tunja, Manizales, Bucaramanga en Medellín. Het epicentrum lag in de gemeente Los Santos, Santander.

De Colombiaanse Geologische Dienst bevestigde dat de diepte van de aardbeving 150 kilometer bedroeg, waardoor deze in sommige steden, zoals Bucaramanga, gedurende 15 seconden zeer sterk werd gevoeld, waarbij sommige onderwijsinstellingen erin slaagden de leerlingen die zich in de klaslokalen bevonden te evacueren.

Andere plaatsen waar de aardbeving kon worden gevoeld waren in de departementen Antioquia, Norte de Santander, Boyacá, Bogotá, Caldas, Cundinamarca, Tolima, Atlántico, Magdalena, Cesar, Meta, Quindío en Risaralda.

De aardbeving werd slechts 5 uur na een andere aardbeving geregistreerd, die om 3.15 uur plaatsvond en waarvan het epicentrum op dezelfde plaats lag. De magnitude van die beving was 3,4, met een diepte van 152 kilometer.

Op dit moment onderzoeken de autoriteiten de gebieden in de buurt van het epicentrum om na te gaan of er schade is ontstaan.

Bron :
Foto:semana.com