Steun voor Colombiaanse president na beschuldigingen van staatsgreep

President Gustavo Petro, kreeg steunbetuigingen na zijn aanklacht tegen een poging tot staatsgreep door de procureur-generaal van het land, Francisco Barbosa.

De leden van het Historische Pact brachten een verklaring uit waarin ze de vervolging van progressiviteit, de president van het land, zijn kabinet, ambtenaren en tegen diezelfde politieke coalitie “krachtig” verwerpen.

Ze eisten ook dat de aftredende openbare aanklager Francisco Barbosa, Martha Mancera (plaatsvervangend openbare aanklager) en de advocaat Margarita Cabello zouden stoppen met het aanvallen van de regering met politieke vooringenomenheid.

“Als het Historische Pact roepen we de nationale en internationale gemeenschap op om aandachtig te zijn voor de gebeurtenissen en zich uit te spreken ter verdediging van de democratie in het land”, verzocht de groep.

De groep riep ook het Colombiaanse volk op om massaal de straat op te gaan en deel te nemen aan een volksprotest ter verdediging van de democratie en haar instellingen.

Sinds afgelopen vrijdag waarschuwt de president van het land voor de pogingen van bepaalde rechtse sectoren om een einde te maken aan zijn regering.

Ook de dag ervoor waarschuwde Petro opnieuw dat de procureur-generaal uit is op een staatsgreep onder een institutionele dekmantel, “net zoals ze in Guatemala wilden doen en om dezelfde redenen”.

Na de aanklachten liet de steun van de burgers en verschillende handelsorganisaties niet lang op zich wachten in de sociale media onder de hashtags #DefensaDePetro, #ConPetroHastaElFinal, #FirmesConPetro en #EleccionFiscalYa.

Bron :
Foto:caracol.com.co