Taxichauffeurs in Bogotá staken tegen de stijging van benzineprijzen

De taxichauffeursvakbond bevestigde vandaag dat zij aanstaande woensdag 25 oktober opnieuw de activiteiten zullen staken als vorm van protest tegen een aantal punten die niet in overeenstemming zijn met de huidige regering.

“Op de 25e, 7:00 in de ochtend, zullen we beginnen vanaf verschillende punten van de stad Bogota om ons ongenoegen te uiten over het misbruik van het ministerie van Mobiliteit met de blauwe verkeersagenten, wij nodigen u uit voor deze grote stopzetting van de activiteiten op woensdag,” zeiden de vakbond via een video.

“Op de 25e, om 7.00 uur in de ochtend, beginnen we vanaf verschillende punten in de stad Bogotá om onze onenigheid met de misstanden van het Ministerie van Mobiliteit kenbaar te maken bij de blauwe verkeersagenten. We nodigen u uit voor deze grote stopzetting van de activiteiten op woensdag”, gaf de vakbond aan via een video.

Ook stelden ze aan de kaak dat “de nationale regering zich niet heeft gehouden aan de vakbond, alles is gelogen, we moeten eisen dat er voor eens en altijd iets wordt ondertekend, maar dan wel iets concreets, geen vergaderingen meer die nergens toe dienen”.

In de afgelopen maanden hebben taxichauffeurs verschillende werkonderbrekingen uitgevoerd als reactie op de vervoersplatforms en de stijging van de benzineprijzen.

De taxichauffeurs riepen ook al hun collega’s in het land op om aanstaande woensdag met hun voertuigen te komen demonstreren en de grote “gele vlek” te steunen. Ze riepen hun collega’s ook op om zich tijdens de demonstraties niet te laten tegenhouden door de verkeerspolitie.

Bron :
Foto:caracol.com.co