Team Colombia keert mogelijk terug in 2017

De afwezigheid van Team Colombia is mogelijk maar van korte duur. Het ProContinentale team houdt na dit seizoen om financiële redenen op te bestaan, maar hoopt in 2017 een doorstart te kunnen maken.

“Ik zie het liever als een tijdelijke pauze”, vertelde de Colombiaanse minister van sport Andres Botero op een persconferentie, meldt El Pais. “Als we steun krijgen uit de private sector kunnen we het project in 2017 voortzetten.” Het team was voor zijn financiering grotendeels afhankelijk van de nationale sportorganisatie Coldeportes, die volgend jaar niet meer genoeg wil investeren.

Het besluit om Team Colombia op te doeken heeft grotendeels te maken met de Olympische Spelen van volgend jaar. “We moeten atleten naar Europa, Azië of waar ook ter wereld sturen om zich te kwalificeren of vormbehoud te tonen”, zegt Botero. “Daardoor worden de kosten verdubbeld en moeten we in sommige programma’s snijden. Team Colombia is er daar een van.”

Met een rondje langs het bedrijfsleven probeerde Botero het team nog te redden. “Ik probeerde bedrijven met banden in Europa en Azië te overtuigen. Helaas gaven die partijen aan weliswaar geïnteresseerd te zijn, maar hun budgetten voor 2016 al te hebben toegewezen. We zullen dus moeten wachten op 2017.” (bron: wielerflits.nl)