De tien mooiste sportmomenten van 2017

De mooiste sportmomenten van 2017 van onze Colombiaanse sporters zijn op een rij gezet. Een jaar waar Colombia zich op verschillende nieuwe disciplines zich op de kaart zette. Zo is er voor het eerst goud voor Colombia in het freediven en snelwandelen en zal er voor het eerst een Colombiaanse schaatser te zien zijn op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Daarnaast mogen we in het nieuwe jaar genieten van het Colombiaans elftal dat zich in oktober kwalificeerde voor het WK voetbal in Rusland. Bij dezen de 10 mooiste momenten van 2017 van onze sporthelden!


Nairo Quintana tweede in Giro d’Italia 2017

Nairo Quintana is tweede geworden in de honderdste Giro d’Italia. In de laatste etappe, een tijdrit van 29 kilometer, ging het om secondewerk tussen de Nederlander Tom Dumoulin en Nairo Quintana. Dumoulin pakte uiteindelijk de eerste zege.


Atlético Nacional voor de zestiende keer kampioen van Colombia

Atlético Nacional werd in juni landskampioen van de Liga Águila 2017-I. Het is voor de club uit Medellín de zestiende keer dat het kampioen is van Colombia. Atlético Nacional behaalde in de eerste finaleronde in Cali een nederlaag (2-0). In de laatste finaleronde herstelde de club uit Medellín zich en verpulverde Deportivo Cali met 5-1.


Freediver Sofía Gómez Uribe behaalt wereldrecord

De Colombiaanse freediver Sofía Gómez Uribe heeft in Dominica een wereldrecord behaald tijdens de Dominica Dive Fest en is daarmee de eerste Colombiaan die  een freediving wereldrecord heeft behaald.


Rigoberto Urán wint tweede podiumplaats Tour de France

Hoewel alle ogen waren gericht op Nairo Quintana, zette Rigoberto Urán zich neer als het grote gevaar voor Chris Froome. Quintana had de Giro nog in zijn benen maar Urán plaatste zich uiteindelijk als tweede achter Froome.


Snelwandelaar Arevalo wint goud op WK atletiek in Londen

Eider Arevalo won Colombia’s eerste gouden medaille op de 20 kilometer snelwandelen tijdens de wereldkampioenschappen atletiek in Londen.


Sánchez gaat voor recordbedrag naar Tottenham Hotspur

Davinson Sánchez heeft de Nederlandse Eredivisie ingeruild voor de Premier League. Tottenham Hotspur heeft ruim 40 miljoen aan Ajax betaald voor de Colombiaanse verdediger. Nooit eerder werd een speler voor zo’n hoog bedrag weggekocht uit de Eredivisie. Daarmee is Sánchez in één klap de duurste speler die de Eredivisie heeft verlaten.


Colombia plaatst zich voor WK 2018 in Rusland

In de laatste kwalificatiewedstrijd voor het WK in Rusland wist het Colombiaanse elftal zich te plaatsen door gelijk te spelen tegen Peru. Nog nooit was het zo spannend geweest tot de laatste kwalificatiewedstrijden van Zuid-Amerika. Brazilië, Uruguay, Chili en Colombia stonden op de vier bovenste plaatsen, die directe kwalificatie voor het WK zouden betekenen.  Echter, zat er tussen de nummer twee en nummer zeven slechts vier punten verschil. Het Colombiaanse elftal mag nu in Rusland voor de zesde keer schitteren op een WK. De laatste keer speelde Colombia op het WK in Brazilië en strandde in de kwartfinales door een 2-1 nederlaag tegen Brazilië.


Mariana Pajón pakt goud op baanwielrennen

Mariana Pajón won goud tijdens de wereldbekerkampioenschappen BMX in België. In Argentinië wist de tweevoudige Olympische kampioene zelfs twee gouden medailles te bemachtigen. Alhoewel ze als BMX-ster minder succesvol was als vorig jaar, heeft ze laten zien dat zij ook andere kwaliteiten heeft. Tijdens de Bolivariaanse Spelen debuteerde zij samen met Martha Bedoya op de wielerbaan en pakte een gouden medaille.


Schaatser Pedro Causil plaatst zich voor Olympische Winterspelen

Pedro Causil maakte geschiedenis tijdens de World Cup in Salt Lake City. De in Cartagena geboren schaatser plaatste zich als eerste Colombiaanse schaatser in de geschiedenis voor de Olympische Spelen in Zuid-Korea op de onderdelen 500 meter en 1000 meter.


Millonarios na vijf jaar weer landskampioen

Voetbalclub Millonarios is in de finale van de Liga Águila 2017-II landskampioen geworden door in puntenaantal te winnen van Santa Fe. In de eerste finaleronde won Millonarios van Santa Fe. Beide clubs uit Bogotá speelden in de laatste finaleronde een gelijkspel. Millonarios had zijn laatste landstitel in 2012 behaald en heeft nu totaal 15 keer de felbegeerde landstitel gewonnen.