Tiener die zwaargewond raakte bij protesten overleden

De 17-jarige jongen die zaterdag zwaargewond raakte tijdens protesten in Bogotá is overleden aan zijn verwondingen.

Dilan Cruz werd aan het hoofd geraakt door een traangasbom toen de oproerpolitie betogers in de hoofdstad uit elkaar dreven. De jonge demonstrant werd in het ziekenhuis in een kunstmatig coma gehouden.

Volgens het San Ignacio ziekenhuis is zijn toestand de laatste uren verslechterd en is hij in een onomkeerbare kritieke toestand geraakt.

Het ziekenhuis zei: “Met spijt moet ons worden meegedeeld dat Dilan Cruz, ondanks de aandacht die tijdens deze dagen in onze Intensive Care Unit is gegeven, net overleden is, vanwege zijn klinische toestand. Onze sympathieke gevoelens van medeleven aan zijn familie en mensen die dicht bij hem staan.”

President Duque, die meteen een onderzoek instelde naar het incident, uitte zijn medeleven op Twitter: “Wij betreuren de dood van de jonge Dilan Cruz ten zeerste. Wij betuigen onze oprechte deelneming aan zijn moeder, grootvader en twee zussen. Ik herhaal mijn solidariteit met deze familie.”

Het ongeval gebeurde zaterdag toen de oproerpolitie betogers uiteen probeerde te drijven op calle 19/ carrera 4. De Colombiaanse mobiele eenheid (ESMAD) vuurde een traangasbom af die de jonge Cruz aan het hoofd raakte. Vanwege de ernst van de verwondingen moest de jongen op straat worden gereanimeerd. Daarbij zou de ambulance er minstens 25 minuten over hebben gedaan om er te komen.

Bron :
Foto:Tatania Sanchez