Tour Colombia 2.1 na vier jaar weer terug

De wielerwedstrijd Tour Colombia 2.1 keert na vier jaar terug op de Colombiaanse wegen vanaf 6 tot 11 februari 2024. Met de viering van zijn vierde editie, zal de tour door de departementen Boyacá en Cundinamarca rijden en zal finishen in Bogotá, in een evenement georganiseerd door de Colombiaanse Wieler Federatie.

De hoogvlakte van Cundinamarca-Boyacá wordt het epicentrum van de race, die terugkeert op de internationale kalender van de UCI en net als in de drie voorgaande edities de beste renners en teams ter wereld verwelkomt.

De gemeente Paipa, in Boyacá, is de openingslocatie met de start van de eerste etappe op dinsdag 6 februari, die via Duitama, La Y, vijf ronden door de vallei maakt tussen Tibasosa, Sogamoso, Nobsa en La Y, en finisht in Duitama, in een lang traject van 155 kilometer.

De tweede etappe, die plaatsvindt op woensdag 7 februari, start ook in Paipa, gaat door Tunja, Ventaquemada, keert terug naar Tunja en Paipa, doorkruist Duitama en finisht in Santa Rosa de Viterbo, voor een totale afstand van 169 kilometer.

De derde dag wordt verreden in Tunja, hoofdstad van het departement Boyacá, met een circuit van 12,5 kilometer, beginnend en eindigend op de Avenida Universitaria naast het Colegio San Viator, door het Condominio Santa Helena, waar de renners negen rondjes moeten rijden, voor een totaal van 112,5 kilometer.

De vierde etappe start in Paipa, gaat door Tunja, Ventaquemada, Villapinzón, Chocontá, Gachancipá, Tocancipá, Chía, Cajicá en finisht in Zipaquirá, een dag die 181,8 kilometer lang is.

De voorlaatste etappe vindt plaats in Cundinamarca, startend in Cota, via Siberia, El Rosal, La Vega, Villeta en terugkerend om de 138,3 kilometer lange koninginnenetappe te finishen in Alto del Vino.

Tot slot zal de Tour Colombia 2.1 zijn hoogtepunt bereiken met de zesde etappe, die zal worden betwist over 138,7 kilometer, vanaf Sopó, via Tocancipá, Gachancipá, Chocontá, terugkeer – Sesquilé, Guatavita, La Calera, Alto de Patios, Bogotá binnenkomen via Calle 85 met Carrera Séptima en aankomen bij het Nationaal Park zoals gemeld door de Colombiaanse Wieler Federatie.

DE ETAPPES 2024

1e: dinsdag 6 februari. Paipa-Duitama, 155 kilometer

2e: Woensdag 7 februari. Paipa-Santa Rosa de Viterbo, 169 kilometer.

3e: donderdag 8 februari. Tunja-Tunja, 12,5 kilometer (9 ronden)4

4e: vrijdag 9 februari. Paipa-Zipaquirá, 181,8 kilometer.

5e: zaterdag 10 februari. Cota-Alto del Vino, 138,3 kilometer.

6e: zondag 11 februari. Sopó-Bogotá, 155 kilometer.

Startlijst van deelnemende teams:
https://www.procyclingstats.com/race/colombia-21/2024/startlist

Bron :
Foto:semana.com