Tunnel Quebrada Blanca 3 maanden dicht vanwege schade door ernstig ongeluk

De regering van het departement Cundinamarca heeft bevestigd dat als gevolg van de schade die de Quebrada Blanca tunnel heeft opgelopen na het ernstige ongeluk dat dinsdagmiddag 26 december plaatsvond, de tunnel naar schatting drie maanden dicht zal zijn.

Dinsdagmiddag kantelde een tankwagen vol benzine in de Quebrada Blanca tunnel, waardoor er een grote vuurzee in de tunnel ontstond. De chauffeur is eerst naar een ziekenhuis in Villavicencio gebracht, maar vanwege de ernst van de verwondingen is hij later overgebracht naar een ziekenhuis in Bogotá.

De minister van Mobiliteit van Cundinamarca deelde mee dat, als gevolg van het ongeval dat plaatsvond in de Quebrada Blanca tunnel op de weg van Bogotá naar Villavicencio, de weg voor een geschatte periode van drie maanden kan worden gesloten.

Echter, zegt technici van Coviandina, het bedrijf dat de tunnel beheert, dat het nog onduidelijk is hoe groot de schade is en hoe lang het zal duren om dit te herstellen. “Het is nog steeds niet mogelijk om de tunnel in te gaan, waardoor de impact die het incident mogelijk heeft veroorzaakt onbekend is. De verwachting is dus dat er komende dagen een nieuw bezoek van technisch personeel aan de tunnel zal plaatsvinden. De tunnel is nog steeds heet en er zitten gassen in. Dit alles verhinderde de toegang van mensen en de evaluatie van de structuur”, aldus Coviandina.

Bron :
Foto: Bomberos de Cundinamarca