Twee doden bij vliegtuigongeluk in Chocó

Twee mensen zijn dinsdag omgekomen in een vliegtuigongeluk in departement Chocó. In de stad Acandí stortte een Cessna 402 vliegtuigje neer, waarbij de piloot en honkbalspeler Jordan Gálvez omkwamen. In het vliegtuig keerde het honkbalteam Indeportes Antioquia terug van de Nationale Spelen van Colombia.

De manager van Indeportes Antioquia, Mauricio Mosquera, bevestigde de dood van de 25-jarige Jordan Galvez Ortiz. Galvez’s lichaam wordt overgebracht naar Medellín voor verdere inspectie.

De atleet woonde in La Floresta in het westen van Medellin en stond onder contract van het honkbalteam van Pittsburgh Pirates dat meespeelt in de Amerikaanse Major League Baseball.

Acht atleten van het team raakten gewond en werden vervoerd en overgedragen naar het Pan American ziekenhuis in Apartadó, Urabá, waar ze nu in een stabiele situatie verkeren.

Het vliegtuigje stortte tegen een evangelische kerk in de wijk Miramar. Volgens informatie van de Civil Aeronautics is het een Cessna 402 vliegtuig onder registratie HK-4981G, die vloog op de route Medellin-Acandí.