Twee doden en meer dan 30 gewonden na het instorten van een feestzaal in Valledupar

Wat een avond vol feest en vreugde had moeten zijn, veranderde in een tragedie aan de rand van de stad Valledupar, toen bij de instorting van een feestzaal verschillende mensen gewond raakten en twee dodelijk slachtoffers vielen. Terwijl er zaterdagavond een huwelijk werd gevierd vond in de regio zware regenbuien plaats, die mogelijk heeft bijgedragen aan het incident.

De ineenstorting van het bouwwerk verraste de aanwezigen, van wie de meesten niet op tijd konden reageren. Verschillende gewonden werden met spoed naar verschillende klinieken in de stad gebracht, waar ze medische hulp kregen. Lokale autoriteiten en noodteams kwamen snel in actie en slaagden erin de getroffenen te redden en voor verzorging te vervoeren. In totaal liggen er nog 30 mensen in verschillende ziekenhuizen, van wie er drie in kritieke toestand verkeren.

Het evenement, waaraan ongeveer 120 gasten deelnamen, werd gehouden in een recent gebouwde evenementenhal. Op het moment van de instorting werd de regio geteisterd door hevige regenval, wat mogelijk heeft bijgedragen aan de tragische afloop.

Volgens getuigen zou de zware regenbui de oorzaak van de ineenstorting kunnen zijn geweest, hoewel er al onderzoek is begonnen om de exacte oorzaken van de tragedie vast te stellen. Een team van structurele experts is ingezet om de schade te beoordelen en een gedetailleerd rapport uit te brengen over de mogelijke storingen die tot de ramp hebben geleid.

Bron :
Foto:rcnradio.com