Twee politieagenten gedood na instorting brug in Valle del Cauca

De Colombiaanse autoriteiten onderzoeken de oorzaak van een ingestorte brug in het departement Valle del Cauca, waarbij twee politieagenten omkwamen. Het Nationaal Agentschap voor Infrastructuur (ANI) zei dat de instorting mogelijk opzettelijk was.

De beelden van de El Alambrado brug gingen viraal op sociale netwerken. Forenzen meldden beschadigde voertuigen en vrachtwagens die in de rivier La Vieja waren gevallen, minuten nadat het incident woensdag plaatsvond.

“We kunnen geen enkele oorzaak uitsluiten”, zei de directeur van het ANI, William Camargo.

De autoriteit onderzoekt ook of de instorting te wijten is aan de progressieve verslechtering van de structuur door aanhoudende zware lasten over de brug of aan een onderhoudsfout.

“Bovendien moeten we de statische en dynamische belastingen verifiëren en ook nagaan of er misschien met kleine structurele elementen is geknoeid die de stabiliteit van de brug kunnen hebben beïnvloed door mensen die kwaad willen doen”, aldus Camargo.

Vier vrachtwagens, waarvan twee van de politie geladen met wapens, en een auto vielen in het luchtledige toen de brug instortte, meldden de autoriteiten.

Twee mannen in uniform, 38 en 44 jaar oud, kwamen om het leven en vijftien mensen raakten gewond.

“Solidariteit met de families van de slachtoffers. Ik heb een onderzoek gelast naar de oorzaken van de instorting van de brug en de verantwoordelijken”, schreef de linkse president Gustavo Petro op Twitter.

De burgemeester van het naburige Caicedonia, Carlos Alberto Orozco, zei dat de instorting gevolgen heeft voor de handel tussen het centrum van het land en Buenaventura, de belangrijkste haven aan de Stille Oceaan.

Colombiaanse guerrillagroepen hebben het naar verluidt gemunt op oliepijpleidingen, wegen en gebouwen van de openbare macht als oorlogsstrategie te midden van langdurige interne conflicten.

De autoriteiten hadden onlangs een onderzoek uitgevoerd naar de brug, waarbij zij geen menselijke ingrepen hebben geconstateerd die zouden kunnen wijzen op een mogelijke instorting. “Daarom is er sprake van een plotselinge instorting,” zei Camargo.

Bron :
Foto:bluradio.com