Twee soldaten omgekomen bij confrontatie tussen leger en FARC-dissidenten in Cauca

Bij gevechten tussen het leger en FARC-dissidenten komen in Cauca twee soldaten om het leven en raken verschillende gewond

Twee dode soldaten en nog eens vijf gewonden zijn het gevolg van botsingen tussen troepen van het Nationale Leger en FARC-dissidenten in de gemeente Toribio, in het departement Cauca.

Volgens het rapport van het Nationale Leger zijn de dode soldaten twee beroepsmilitairen, terwijl andere mannen in uniform gewond raakten tijdens de gevechten die meerdere dagen duurden.

Bij deze gevechten kwamen ook drie FARC-dissidenten van Estado Mayor Central om het leven, terwijl een minderjarige die gedwongen was tot die opstandelingengroep te behoren, door de troepen werd gered.

De Derde Divisie van het leger onthulde dat de relevante acties worden uitgevoerd om de lichamen van de dode soldaten uit het gebied te verwijderen en over te brengen naar Popayán.

In een ander gevecht met dissidenten in een landelijk gebied van Argelia, waaraan ook de Colombiaanse luchtmacht en de Nationale Politie deelnamen, werden vijf geweren, fragmentatiegranaten, wapens en een overvloed aan munitie in beslag genomen.

Bron :
Foto:Tercera División del Ejército