Tweede bevelhebber van Clan del Golfo dood langs weg gevonden

De politie van Urabá heeft woensag bevestigd dat het lichaam van Wilmer Antonio Giraldo Quiroz, de tweede bevelhebber van Clan del Golfo, is gevonden langs de weg tusen gemeentes Dabeiba en Uramita in in het noordwesten van Colombia.

Het lichaam werd naast de weg aangetroffen en werd geïdentificeerd als dat van Wilmar Antonio Quiroz, alias “Siopas”, de nummer twee van Clan del Golfo. Het grootste drugskartel van het land en ook wel bekend onder de naam “Autodefensas Gaitanistas de Colombia (AGC)”. Siopas was de rechterhand van de reeds opgepakte leider van de clan, Dairo Antonio Úsuga David, alias Otoniel.

Volgens een politiefunctionaris van Urabá was Siopas 12 jaar lang actief voor deze criminele organisatie. “Momenteel stond hij onder het absolute bevel over alle criminele acties in het departement Chocó en de Colombiaanse Stille Oceaan. We gaan door met het onderzoek om de motieven voor de moord vast te stellen’, zei de politiefunctionaris. In dit westelijk deel van Colombia concurreert de AGC met de ELN, oftewel het marxistische Nationaal Bevrijdingsleger, voor controle over verschillende drugsroutes.

Bron :
Foto:El Universal