Twintig doden bij busongeluk in Nariño

Bij een busongeval in het departement Nariño zijn zeker twintig mensen omgekomen. De bus met 35 inzittenden was betrokken bij een ernstig verkeersongeval op de Panamerican Highway op het traject Pasto – Mojarra. Er vielen ook vijftien gewonden, die naar medische centra in de gemeente Chachagüí en Pasto werden gebracht.

“De gebeurtenissen vonden plaats rond drie uur ’s nachts, toen de bestuurder van het voertuig van het openbaar vervoer, dat toebehoort aan de maatschappij Transipiales, de controle verloor en op de weg kantelde,” zei Albertlan Agudelo, commandant van de snelwegpolitie van Nariño.

“De echte oorzaken van het ongeluk worden nog onderzocht. De bus die bijna in een afgrond viel, vervoerde 35 passagiers, waaronder de twee chauffeurs die in een ziekenhuis worden behandeld,” voegde Agudelo eraan toe.

Reddingswerkzaamheden duurden negen uur. Het voertuig is al van de weg gehaald, dus op dit moment is er normale mobiliteit in het gebied.

Ernstige verkeersongevallen komen vaker voor op smalle en soms onverharde bergwegen in de Andesregio’s van Zuid-Amerikaanse landen. De rij-omstandigheden zijn vaak moeilijk en bussen zijn niet altijd in goede staat.

Bron :
Foto:elpais.com.co