Uit de jungle geredde inheemse kinderen in goede gezondheid

De vier kinderen die 40 dagen verdwaald waren in het Colombiaanse Amazone oerwoud nadat ze een vliegtuigcrash hadden overleefd waarbij hun moeder, de piloot een andere volwassene om het leven kwamen, werden ontslagen uit het ziekenhuis waar ze sinds 9 juni lagen.

“De kinderen liggen niet meer in het ziekenhuis”, zeggen bronnen van het Colombiaanse Instituut voor Gezinswelzijn (ICBF), die opmerkten dat de kinderen donderdagavond het Centraal Militair Hospitaal (HMC) in Bogotá hebben verlaten.

De vier broers en zussen maken het “heel goed” nadat ze op 9 juni na 40 verloren dagen werden gered en overgebracht naar dit medisch centrum, waar ze aankwamen met een uitgesproken staat van ondervoeding en uitdroging en verschillende infecties hadden.

De kinderen werden gevonden op een afgelegen plek tussen Caquetá en Guaviare waar ze wekenlang werden gezocht door zo’n 200 militairen, waaronder commando’s van de Special Forces van het leger en inheemse mensen uit het gebied, allemaal onderdeel van “Operatie Hoop”.

Voorlopig blijven de vier broers en zussen onder de hoede van de staatsinstelling ICBF, die moet bepalen wie de voogdij krijgt. Dat kan de grootouders van moeders kant zijn of de vader, die volgens verschillende media beschuldigd wordt van geweld tegen de moeder.

Bron :
Foto:wradio.com.co/