Uitblinker Carlos Bacca wint Europa League met Sevilla

Met de Colombiaanse vlag om zijn schouders vierde Carlos Bacca woensdag in Warschau de winst van de Europa League met Sevilla. De 28-jarige spits was met twee doelpunten in de finale tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk (3-2) de held van de Spaanse ploeg. ,,Ik wil deze titel opdragen aan God en mijn familie in Colombia”, kraaide de doelpuntenmaker. ,,Dit is iets unieks, daar wil ik zo lang mogelijk van genieten. Ik ben heel blij dat ik de ploeg kon helpen met twee doelpunten.”

media_xll_3034949
De Colombiaan voerde zijn totaal in de Europa League dit seizoen op naar zeven treffers, één minder dan de topschutters Alan (Salzburg) en Romelu Lukaku (Everton). Sevilla verloor op weg naar de eindzege slechts één keer, in de groepsfase tegen Feyenoord (2-0). ,,Het was hard werken, maar de ploeg heeft het geweldig gedaan”, zei trainer Unai Emery. ,,In de rust van de finale heb ik tegen de spelers gezegd: deze wedstrijd vraagt veel van jullie, wacht op het juiste moment. Dat hebben ze gedaan. Wij verdienen deze prijs.”