Valentijnsdag is een datum waar Colombiaanse bloemenkwekers het meest naar uitkijken

“Valentijnsdag is een van de belangrijkste seizoenen in de Colombiaanse bloemensector”, zegt Andrés Vernaza, vice-president van de Colombiaanse Vereniging van Bloemenexporteurs, hoewel hij ook het belang benadrukte van de viering van Moederdag in termen van nationale verkoop en export.

Volgens de functionaris van de organisatie is Valentijnsdag een datum waarvoor ze vijf maanden eerder beginnen te werken, omdat het een zeer belangrijk percentage vertegenwoordigt van de totale bloemen die het hele jaar door worden geëxporteerd.

“Sinds oktober vorig jaar zijn we begonnen met planten. Het is een vrij lang proces, waarbij eerst een marketingproces plaatsvindt, vervolgens de soort wordt gekozen, geplant en dan komt de productie, die vruchten begint af te werpen voor de export. Valentijnsdag is goed voor ongeveer 15% van de totale bloemenexport ”, legt Vernaza uit.

Volgens Asocolflores is de meest geëxporteerde Colombiaanse soort op Valentijnsdag de rode roos, die ongeveer 90% van het totaal vertegenwoordigt. Anjers, astromelia’s, chrysanten, hortensia’s, lelies en vele andere soorten worden ook verstuurd tijdens deze datum, van de bijna 60 soorten die ons land heeft.

Op Valentijnsdag zijn de Verenigde Staten de belangrijkste bestemming, goed voor ongeveer 85% van de verzendingen. Bestellingen uit Canada, Japan, Spanje en het Verenigd Koninkrijk leveren echter ook een grote bijdrage aan de economie van het land.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat een groot deel van het succes van de bloemenexport afhangt van de logistieke keten. Daarom heeft Asocolflores sinds januari haar zogenaamde Petal Plan geïmplementeerd, een beveiligings- en coördinatiemechanisme met verschillende autoriteiten om de mobiliteit en de goederenstroom te garanderen en illegale activiteiten te voorkomen.

Dit jaar zijn bloemenkwekers optimistisch over de komst van het seizoen, waarin e-commerce een belangrijke rol zal spelen.

“Uiteindelijk zal e-commerce voor deze Valentijnsdag de neiging hebben om zich te consolideren als een zeer belangrijke speler in de verkoop van grote ketens en bloemisten in de Verenigde Staten, vooral aan de nieuwe generaties,” concludeerde de woordvoerder van de bloemisten.

Bron :
Foto:elnuevosiglo.com.co