Venezuela staat garant voor vredesgesprekken tussen Colombiaanse regering en FARC-dissidenten

Vanuit het presidentieel paleis werd vandaag bevestigd dat Venezuela garant zal staan ​​voor de dialogen die tussen de regering en de FARC-dissidenten van Estado Mayor Central zullen worden gevoerd.

Dit nieuws werd bevestigd nadat president Gustavo Petro zelf aanwijzingen gaf vanuit België tijdens de CELAC-EU-top, toen hij in een verklaring zei dat Colombia bereid is om als gastheer op te treden voor de besprekingen tussen de regering en de oppositie in Venezuela, en er precies op wees dat dit land al garant stond voor twee vredesprocessen die door zijn regering worden uitgevoerd.

“Venezuela staat garant voor de twee lopende vredesprocessen en is ook een territoriale ruimte voor dialoog. In zoverre zijn we bereid om ruimte te maken voor een democratische dialoog over Venezuela”, had de president voorafgaand aan de bevestiging aangegeven.

Met betrekking tot de gesprekken tussen de regering en de Estado Mayor Central heeft de regering van Gustavo Petro onlangs haar onderhandelingsteam benoemd, dat zal worden geleid door Camilo González Posso en waarin ook voormalig minister Fabio Valencia Cossio zal zitten.

Bron :
Foto:caracol.com.co